Salsa- Bachata – Salsa Solo

Življenje je ples, zaživimo ga skupaj

SALSA V PARU Salsa je temperamenten ples, ki avtohtono izhaja iz Kube. Tečaji salse so v Sloveniji priljubljeni že leta. Je najbolj popularen družabni ples, ki je poleg zabavne oblike rekreacije in telesne aktivnosti tudi odlična družabna dejavnost, saj združuje plesalce iz različnih kultur, generacij in plesnih ravni. Pri nas se boste naučili tehnike, plesnih elementov, značilnih za salso ter izpopolnjevali svoje sposobnosti z napredovanjem v višje stopnje in bolj zahtevnejše figure. Pridružite se novim generacijam salsa plesalcev tudi vi. Odpiramo tečaj za začetnike!

SALSA SOLO vadba za dame, ki želijo razviti svojo zenstvenost in čutnost na plesišču. Na tečaju delamo na uporabi in gibanju telesa, rok in bokov, zato, da bi pridobili več samozavesti in svobode pri plesu. Tečaj se začne z ogrevanjem in vajami za izboljšanje tehnike gibanja, koordinacije in hitrosti. Tečaj je namenjen za ženske vseh starosti, ne glede na stopnjo usposobljenosti. To so odprti tečaji, na katerih se vsakič ponovi osvojeno znanje, dela na tehniki in pripravi novo, kratko koreografijo. Salsa solo je odlična izbira, če imate radi latinoameriške ritme. Ples je tudi idealen način, da ohranite telesno kondicijo v dobrem stanju, navsezadnje je že dolgo znano, da je vadba zdravje! Če k temu dodamo še plesne lekcije, dobimo eksplozivno zmes.

BACHATA Bachata je čutni ples, ki izvira iz Dominikanske republike in je danes zelo priljubljen po celem svetu. Zaradi kombinacije preprostih korakov, posebnega povezovanja partnerjev in čutnih gibov telesa je ta ples tako poseben. Vsi, ki želite stopiti v ta čutni plesni svet, vabljeni, da se pridružite plesnim tečajem bachata.

PROGRAM SALSA TEČAJA:

Salsa

1. stopnja

2. stopnja

3. stopnja

Nadaljevalna stopnja

SALSA 1. STOPNJA

Trajanje: 2 meseca

Program: osnovna salsa tehnika in korakanje, osnove obratov solo in v paru, spoznavanje glasbe in ritma (štetje, stavčnost, večslojnost ritma), fundamentalne figure, povezava med plesnima partnerjema (vodenje in sledenje ter plesna tenzija).

Cilj: tečajnik je zrel za svoje prvo plesno preplesavanje/zabavo, se sprostiti v svoji koži in ritmu, spoznati nove ljudi in družbo. Če na zabavi pride kak fotograf mimo zaenkrat še vedno rajši izpuhti v publiki 🙂

SALSA 2. STOPNJA

Trajanje: 4 mesece

Program: učenje povezovanja fundamentalnih figur med sabo in kako se jih lahko nadgradi, spoznamo osnove stylinga pri footworku, utrjujemo razumevanje in poslušanje glasbe, footwork in partnerwork plesne kombinacije, različni prehodi med odprto in zaprto držo, večja poglobitev v vodenje in sledenje (okvir, drža, tenzija, povezanost s telesom).

Cilj: tečajnik se počuti že bolj samozavestnega na plesišču, ima znanje več kot samo fundamentalnih figur, katere lahko med seboj na različne načine povezuje. Ko zagleda kakega fotografa na zabavi, že razmišlja v glavi, če bi mogoče le kako pozo naredil, v kolikor mimo pride 😉

SALSA 3. STOPNJA

Trajanje: 6 mesecev

Program: footwork in partnerwork plesne kombinacije rahlo višjega nivoja, različne variacije obratov v paru, izpopolnjevanje tehnike  solo obratov in spinov, učenje plesanja po glasbi, styling solo in v paru, uvedemo določene figure iz Surprise moves, hand-tricks.

Cilj: tečajnika vedno bolj prevzema salsa in v njej najde izziv, veselje in prijetno rekreacijo. Sam ustvarja kake svoje figure in povezave, redno vključuje moške in ženske obrate v svoj ples. Če zagleda fotografa na preplesavanju, z veseljem pokaže eno od svojih ljubih poz, vendar ima zaprte oči ravno ko ga slika – šment 😉

NADALJEVALNA STOPNJA

Trajanje: dokler ne pride naslednja pandemija (upamo, da nikoli 🙂

Program: zahtevne footwork in partnerwork plesne kombinacije, poglobitev v posamezne plesne tehnike, musicality – ples po glasbi, spinning, moški in ženski styling, vključevanje footworka v partnerwork, fusion – vključevanje elementov iz drugih plesnih zvrsti.

Cilj: tečajnik uživa na preplesavanjih, se igra z glasbo, vključuje solo footwork elemente, če na zabavi pride kak fotograf mimo, z navdušenjem izstreli svojo TOP figuro in pozo.

  Ime in priimek*:

  Facebook račun/vzdevek:

  Kraj bivanja:*

  E-mail:*

  telefonsta številka:*

  Ime in priimek soplesalke/-ca:

  Prijavljam se na tečaj: Salsa tečaj

  Lokacija tečaja:
  KranjMedgeneracijski center Bled
  Izberi nivo tečaja:

  Pripombe vprašanja:

  Polja označena z * so obvezna.